Naša pričapočela je na Cetinju 1992. godine

Privatno preduzeće Zrnožit d.o.o. osnovao je 1992. godine na Cetinju g-din Jovan Kaluđerović. Osnovna djelatnost preduzeća tada su bili promet i prerada žitarica, trgovina i transport. Od 2002. godine preduzeće se okrenulo proizvodnji trajnih suhomesnatih proizvoda na tradicionalan način, čime je nastavljena dugogodišnja porodična tradicija familije Kaluđerović.

Proizvodnja visokokvalitetnih suhomesnatih proizvoda

Naš primarni cilj je proizvodnja visokokvalitetnih proizvoda, dobijenih na tradicionalni način – sušenjem na vazduhu i hladnim dimljenjem. Osnovu za proizvodnju čine mesne sirovine izuzetnog kvaliteta. Visoki kvalitet proizvoda garantuje i primjena HCCP sistema bezbjednosti hrane, koji se zasniva na analizi i kontroli potencijalnih bioloških/mikrobioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti kojima su izložene sirovine, mogućih opasnosti pri rukovanju, proizvodnji, distribuciji i konzumiranju krajnjeg proizvoda. Dokaz kvaliteta naših proizvoda predstavljaju i brojne nagrade dobijene na prestižnim sajmovima u zemlji i inostranstvu, od kojih izdvajamo zlatnu medalju za kvalitet osvojenu na Novosadskom sajmu.
Proizvode izvozimo u zemlje CEFTA sporazuma (Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Republiku Hrvatsku, Makedoniju, Moldaviju, Srbiju i Kosovo). U 2016. godini planiramo da izgradimo novi pogon za proizvodnju, kojim ćemo na jednom mjestu objediniti kompletan ciklus proizvodnje i, primjenom standarda Evropske unije, uspjeti da ostvarimo izvoz na evropsko tržište.


“Mi vršimo transport brzo, tačno i pouzdano”

Drugi segment našeg poslovanja je međunarodni transport koji obavljamo sa savremenim kamionima (Scania, Volvo i Mercedes) sa euro 5 i euro 6 motorima i priključnim vozilima za rashlađene terete, za generalne terete i cistijerne za prevoz prehrambenih artikala. Uz posjedovanje međunarodne CEMT dozvole, transport obavljamo prema svim zemljama Evropske unije, kao i iz njih ka zemljama Zapadnog Balkana.
Uspješno poslovanje u ovom segment, u kojem se vodimo devizom “Mi vršimo transport brzo, tačno I pouzdano”, omogućavaju nam i ugovori o transportu sa vodećim špediterskim kućama Evropske unije.

Uvoz, izvoz i veleprodaja

Uvoz, izvoz i veleprodaja prehrambenih artikala čine treći segment našeg poslovanja. Uvozimo smrznuto i svježe svinjsko, pileće i juneće meso, kao i brašno i proizvode od žitarica.
U sklopu firme posjedujemo rahladne komore za prijem svježeg i smrznutog mesa sa režimom rada od +8°C do -25°C.

Želja nam je da u budućnosti budemo još uspješniji i kvalitetniji, na zadovoljstvo naših kupaca i klijenata, kako u proizvodnji suhomesnatih proizvoda, tako i u oblasti transporta i trgovine. I dalje sa sloganom:

"Zrnožit - simbol tradicije i kvaliteta!"


Radno vrijeme

Poneđeljak - Subota: 07:00h - 16:00h
Neđelja: ne radimo